Slut på veckan.

Söndag idag. Igen. Helgen gick fort uta helsike som vanligt. Jag har mest myst och sett till att förkylningen jag luktade inte skulle slå ut i blom. Vi hade en mycket viktig match idag och att bli sjuk lagom till den, hade varit mindre lyckat. Vi mötte bratiga Djursholm hemma på Vårlyckan i Roslagsbro. I våras, på bortaplan, blev det torsk med 2-0. Men idag klämde vi dit de där fjollorna med 3-1! Hur jäkla bra som helst. Alla poäng är viktiga nu och vi har inte torskat en enda match sen serien vände. Nästa helg möter vi serieledande Bajen (farmarlag till Hammarby), vilket kommer bli en tuff match. Men vi var grymma sist vi mötte dem, så vem vet, vi kanske kniper något poäng. Man ska aldrig säga aldrig.

Jag har slagit till på att göra egen daimglass vinstdagen till ära. Oerhört seriöst och ambitiöst tänkte kanske någon nu..men jag kan lika gärna vara ärlig och säga att det enda jag gjort är att vispa vaniljvisp och krossat daim som jag rört ner och sen ställt in i en form i frysen :) Jag fick ett galet cola-sug när jag var på Flygis också..så jag slog till på en flaska. "Ibland måste man unna sig", mitt motto här i livet. Funkar på allt:

Oh den här tröjan var fin! men...egentligen har jag ju inte råd. Hm... näe, ibland måste man unna sig!

Shit vad jag blev sugen på lantchips!! Hmm..men det är ju bara tisdag. Ähh vafan, ibland måste man unna sig!

Osv osv. Den funkar på allt.

Nu ska jag kolla frysen, och sedan...unna mig :)


2009-09-13 @ 20:47:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Prah.

Hittade en jäkligt bra version på spotify av samma låt..

Fint gitarrlir..plinkelinkelii!


2009-09-11 @ 17:31:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



RB.

Fan vad bra han va!




2009-09-11 @ 17:19:43 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



De försvunna.

Det hände något konstigt på Tebex idag. Conny, en lagom storväxt kille som varje dag äter färdigsallader från Flygfyren till lunch, fick smaka på tjuv och rackartyg. Ja minsann. Conny kommer, i tid som alltid, till jobbet och ställer in sin pasta och räksallad i den gemensamma kylen i fikarummet. Jag, Sofia Löfberg (misstänkt) ser Connys sallad när jag ställer in min egen matlåda (tacorester) i kylen när jag, i tid som alltid, också jag anländer till jobbet. Klockan 09:15 är det rast. Då samlas de flesta av arbetsmyrorna i fikarummet och äter medtagen frukost. Jag själv vaniljyoghurt och 2 rostade mackor med skinkost på. 09:30 är rasten slut och samtliga myror går i rask takt tillbaka till sina arbetsbord. Vad som händer sen i fikarummet mellan 09:30 och 11:30 är oklart och lite utav ett mysterium. Men vad Conny konstaterar när klockan slår 11:31 och han ska ta ut sin räksallad från kylen är att 80% av räkorna som så aptitligt låg högst upp i den tilltalande plastburken är borta!! Någon har brutit förpackning, plockat bort/ätit upp (förmodligen) Connys räkor och sedan lagt på plastlocket igen precis som om inget hade hänt.

Vem gör så? Vem GÖR så?

Jag var inte i fikarummet när detta upptäcktes utan jag fick veta det senare på eftermiddagen när jag på datorn skulle stämpla in ett nytt arbetskort. Då fick jag upp en vit ruta med ett meddelande. Ett argt meddelande färgat i rött:

"Du som öppnade min matlåda och åt upp mina räkor, tack så jävla mycket. Köp din egen jävla mat FF!"

Min första reaktion var att någon drev med mig... Men sen visade det sig att detta meddelande gått ut till ALLA på tebex. Vilket betyder att så fort någon slog in sitt arbetsID i datorn (vilket man gör flera gånger om dagen) så kom det där meddelandet upp. Avsändare Conny. Alla, å då menar jag ALLA, är från och med 11:31 idag misstänka för stöld av ett x-antal räkor från Tebex kyl tillhörande Conny. Vem, hur och varför vet jag inte om Conny någonsin får veta. The future will tell...

To be continued.



2009-09-08 @ 17:00:25 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



sönderdag.

Jaaha. Då var det söndag kväll. Nuförtiden innebär söndagskvällar för mig ångest över att i de kommande fem dagarna behöva gå upp kvart i sex för att ta mig till mitt nuvarande jobb. Tebex. Kabelmontör. Jag är manlig. Förhoppningsvis blir jag inte kvar alltför länge. Är ju inte direkt ett utbildningsrelaterat jobb, men jag är förbannat lycklig över att jag har en inkomst. Jag kan sova på nätterna och veta att jag kan leva i några månader till :) Slänger ju iväg lite jobbansökningar när jag hinner och förhoppningsvis så är det någon som ska tända till på Figo Fantastico och hennes egenskaper. Om inte så får jag väl lägga till längst ner på mitt CV: "Jag kan dansa också...".


Nu ska jag ägna mig åt min nya hobby: läsa bok. Sjöjungfrun av Camilla Läckberg är det som gäller på hemmaplan och Snabba Cash av Jens Lapidus kör jag som ljudbok på jobbet. Snabba Cash gör (kanske klar?) de ju film av, ska bli kul och se när den har premiär. 18 september är det ju dags för andra boken av Milleniumtrilogin, Flickan som lekte med elden, att ha Sverigepremiär. Sara och jag är dumle-laddade och giriga. Inte långt kvar nu.

Dags att börja bläddra!
Tja!


2009-09-06 @ 21:57:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Doh.

Efter 3 dagar på Tebex är jag redan nära till sjukskrivning..
Idag gjorde jag fel på ett jobb också..latchade båda sidorna på en bandkabel fast jag bara skulle göra ena.. (oh kabel-termer nalkas) vilket slutade med att jag fick skära bort 304 st don med kniv..vilket gick som det gick. Ja ni ser ju nedan. Stackars Tott, han har det inte lätt.




Jag tror att jag slängde ett öga mot klockan som hänger på en av långväggarna i min grupps arbetsrum säkert en triljon gånger (dvs en miljon biljoner ggr). Jag var trött idag. Jag är trött fortfarande. På vägen hem från fotbollsträningen gick jag förbi mamma och pappa och raggade upp pappas CD-freestyle (jag är modern) eftersom det finns ett rätt bra utbud av ljudböcker på Tebex som förhoppningsvis kan bota, iallafall lindra, mitt "jag-vill-inte-vara-här-längre-för-in-i-helvete-jag-rymmer-härifrån-snart-typ-nu"-sjukdom. Tror Snabba Cash stod på ljudbokshyllan. Den blir det nog. Jo.

Nu ska jag faktiskt, utbränd som jag är (efter 3 dagar), gå och lägga mig i min bädd/sovmöbel/säng. Mycket nöje, javisst. En sängs utseende och funktion kan anpassas till olika krav och till modets växlingar. För att kunna möjliggöra en god sömn kan madrassen ha hårdhetsgrad efter önskemål och sängkläderna kan anpassas till varierande klimatförhållanden och inredningsstil.

Au revoir!


2009-09-02 @ 21:45:34 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()