Disk, städ och Elf.

Det är vad min dag bestått av. Måste säga att, tro det eller ej, den sistnämna bringade mest positiv anda till mitt liv. Men, nu är det iallafall rent och snyggt i kojan vilket känns gött. Julklapparna har också draperats med diverse färgglada papper och piggats upp med snöre och rimm.
Eftersom Sandra drog in till her bf i staden nu i eftermiddags så har jag fått förtroendet att se till att julklapparna tas med i bilen in till Lidingö imorn. De står nerpackade i papperspåsar framför dörren redan nu..När jag blir stressad, vilket jag säkert kommer bli imorgon, så glöms antingen det viktigaste, det minst viktiga, eller både och. Jag har som sagt gjort allt för att detta INTE ska ske imorgon.
Klockan tio nalkas det frukost, risgrynsgröt självklart, hos moran och faren. Sen är det bara och pipa hem igen, dressera sig propert och sen blir man upphämtad och framme på ön lagom till KalleBahlle och ett glögg-dukat tvbord. Christmas damn! Here I come! :)

Ja, till filmen Elf nu då. OooOOtroligt trevlig julfilm, kan helt klart vara den bästa julfilmen, det tror jag. Det var mycket som var roligt, men framförallt denna scen. För er som inte sett filmen så kan jag dra ett litet intro:
Buddy växer upp på nordpolen tillsammans med Tomten och hans nissar och jobbar i tomteverkstan. Han tror han är en nisse, fast han är 3 ggr så stor som de andra. En dag får han reda på att han är en människa och bestämmer sig för att leta upp sin riktiga pappa som bor i NY. I denna scen nedan jobbar Buddy i en butik i NY där julhandeln är i full gång..



Jag gillar Will...speciellt när jag är trött och det är jag nu. Riktigt trött. Ska förflytta mig från soffan och lägga mig i sängen med dattan på magen och glo en film.. 

Hej Jul.
En dikt av Fia

Jul Jul Strålande Jul
inte bara som liten är den kul.
Jag är ganska vuxen nu
men långt ifrån en rostig gnu.
Julen är alltid sig lik,
den sitter liksom fast, precis som en spik.
Glögg, gröt och många klappar,
samma mat, men spriten man trappar
upp med i mängd och sort,
men akta! livet är kort!
Fånga dagen, våga leva
ingenting är omöjligt, sluta treva!
Låt dom du älskar få veta det
det får inte förbli en hemlighet.

God Jul på er Allesosammen!!


2008-12-23 @ 22:48:42 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



JoddeladdihittihooOo!

Goderkvällen!

Som ni ser har ja pyntat om här i dribbla. Efter lite tistel och trassel och förmodligen en hel del tur ser det OK ut. Man måste ju förnya sig lite och se till att bloggen håller sig pigg och fräsh. Jag och Syrran har precis ätit en riktig god liten middag. Den bestod av toasts, gräddfil, hackad gul lök och röd stenbitsrom. Påminde ruggigt mycket om Langos (som jag för övrigt åt första gången på Norrtälje Höstmarknad tillsammans med Malin å Henke aka Mr P.I.M.P). Är väl egentligen mer förrättsmaterial det här men vi åt 3 var så man blidde rätt mätt du. Oj va lång jag blev!

Igår kikade jag igenom massor med gamla bilder. Blev en hel del skratt, och framför allt åt denna nedan från, ja vad kan det va? 2001? som jag döpt till "Min hemlighet", ni kanske förstår varför?


Jadu, man var ju iallafall en glad Frasse som inte verkade bry sig om att man hade silvertaggar med gummisnoddar och hela baletten i proppskåpet. Å det var väl tur det!

Idag har även de sista rimmen skrivits. Det här har jag valt till att bli årets bästa:


Vi vill inte att lilla Farmor ska nysa

därför vi köpt dessa för att du slippa frysa

Om benen du bär dessa

kanske kommer du likna en 80-talsprinsessa?


...Hon önskade sig benvärmare :) Sicken pigg liten tant!

Hejtå.
En dikt av Fia

Nu ska jag pipa över till mina fäder
imorn jag hoppas det blir bättre väder.
Idag bjöds det på regn å rusk,
fyfan vilken äckligt jäkla snusk!
Jag vill ha sol, värme och inte mycket vind,
guld värt vore en puss på min kind.
Det skulle värma min kalla kropp,
och om jag haft en, även min pillesnopp.
Imorgon jag skriver här igen,
förhoppningsvis något mucho bien.
Hejtå och tjillevippen
Jag vill inte ha någe snor i dippen...


2008-12-22 @ 19:41:43 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Julertid.

Söndag, två dagar kvar till Julafton. Jag ligger på soffan och har, på mor mins befallning, komponerat ihop ett litet julkort i powerpoint. Hon ville först att jag skulle "rita något trevligt", men det vägrade jag..
Nu är iaf les claps inköpta och återstår gör nu självaste julrimningen och den lite mindre roliga biten, nämligen julstädningen. Rimning blir det till att stöka undan ikväll, och städ å stånk blir det imorn. Jag satt och tittade igenom lite bilder från förra julen vilket gjorde att jag började längta riktigt rejält till julafton.  All mat, familjen/släkten, den dilliga stämningen, Kalle å alla frassar och sen är det ju alltid kul om man får något paket. Två dagar kvar, två dagar, mihii!

Lite pics från 24/12 2007:


Måste bara få berätta att jag faktiskt varit med och lagat pressyltan, kalvsyltan och leverpastejen..eller jag kanske mest tittade på, för jag tycker rått kött å allt vad man nu hade i, är lite obehagligt att handskas med. Jag kläckte lite ägg och fick kila till flygis å köpa en julskiva :)

Måste få lägga upp en bild på självaste tomtefar också!


Nu öppnar rimstugan här! Lägger upp det bästa sen!
Laterzzz!


2008-12-21 @ 15:59:17 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



nöt.

Den här lilla frassen får inte riktigt in den så att säga :)) Gullig!



Jäkligt tönjbara kinder har den iaf, vilka skills!


2008-12-19 @ 17:56:06 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Dom små 23.

Jaa, nu är det en liten hour kvar på bemärkelsedagen min. Dagen gick väldi fort du. Gick upp vid åtta och presspluggade inför tentan som startade 14 i Kista. Skrev den på cirkus 2 timmar och en kvart. Sen for jag hem till byn och mina fäder där vi tillsammans åt Thaimat. Uj Uj vid tomtefars stora röda arsle, det var så förbannat gott! 

Min Meny bestod av detta:
2 Friterade jätteräkor
4 Vårrullar
6 Friterade kycklingbitar
Nudlar wookade med ägg, broccoli, hmm..vad var det mer, aa mer grönsaker iallafall och sen tigerräkor.
OBS! blev så ruggigt mätt efter allt friterat så 90% av nudelwooken blev kvar till en fantastisk lunch som kommer avnjutas imorgon vid 12 snåret.
Ja jädrans vad gott det var måste jag skriva en gång till så alla förstår. Alla ni NorrtäljeByBor! Beställ Thai från Görla, ni kommer icke att bli missernöjda små nissar.

Nu ligger jag i soffan och har svarat på alla fina gratulationer på facebook. Det har även blivit en hel del sms mottagna och besvarade idag, tur att jag har fria sms som tillägg på mitt abonnemang, annars hade det blitt litt dyrt. Men det hade det varit värt ändå, tack så jättemucho alla fina vänner för uppvaktanden och sång och allt vad det varit! Mjaau vad jag gillar er!

3an bjuder på en av mina favoritrullar ikväll, nämligen Titanic. Båten håller vid just denna tidpunkt på att sjunka, Rose fick precis en lavett av hennes fästman Cal (aka svinet/äcklet/bajskorven) och Leo My Love sitter i hyttfinkan. Ska svepa ett till glas vatten här nu och knapra i mig en till Maryland-kaka..här unnar man sig big time jojo. Fyller ju inte år varje dag näej nej.

Hörs vidare alla frassar! Tack för idag!


2008-12-16 @ 23:23:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



True Colors.

Goderkväll mina små trogna läsare!

Har precis avnjutit den första skinkmackan Julen 08. Den var goder den. Nu sitter man ensam i lägenheten, lite halvnöjd för att man tagit sig i kragen och gjort en "överdragsstädning" samt hämtat ner juleljus från vinden som installerats med "tålamod och inte en enda svordom" i tre av boendets fönster. Ljusgardiner ska jag undvika från och med nästa år, helt klart. Känns som att det alltid är minst en liten skitlampa som vägrar lysa som man måste ta ett allvarligt snack med. Men ändå, det blir ju förstås väldigt väääldigt mysigt när allt är på plats och det lyser lite extra i rutorna. Så jag måste säga att såhär i efterhand känns det värt besväret. Tror Sandro blir glader när hon kommer hem imorn och ser att jag tomtat mig lite.

Imorgon är inte en rolig dag. Dagen-innan-tanta-dagen. Då blir det tokpress med läsning och insuuupning av kunskap så det hette duga (skål!). Vill verkligen klara den där shiiten, känner mig då inte alls på topp i kroppen. Förkylningen blir värre och värre, alltså snoret mer och mer, vilket gör att huvudet blir tyngre och tyngre. Vi får la se hur det känns imorn. Blir tokpress hursom haver. Lite sömn nu blir great, ska bara lösa ett suduko först, koka upp cellerna lite så att säga.

Godnatt.
En dikt av Fia Nisse Löfberg.

Hej små tomtar slå i glasen
och låt mig nu inte ligga vaken
Ty sömn är alltid rart
speciellt att vakna och kunna se klart
Nej nu ljög ja, se klart är inget jag gör
ty glasögon är någonting jag alltid bör
bära på snoken som pryder mitt tryne
om inte, jag vore ett totalt blindstyre.



Den här låten är till Rara Micki...Du får aldrig tro att du inte betyder något, för det gör du. Massor. Massor. Mandelmassor.

Ane Brun - True Colors


2008-12-14 @ 23:28:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



I Could Sleep.

Lagom till fredagsmiddan bjuder jag på en go truddeluttis. Tippar på att Kevin vinner med 70/30 ikväll...


Band of Horses - Is there a ghost


2008-12-12 @ 17:10:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Scat Cats.

Nedan är ett litet klipp på Ceasars bästa polare Jack och Sammy. De spelar i samma band som Ceasar, nämligen The Scat Cats. Kom och lyssna på när de lirar på gst på lördag! Svinbra drag!


2008-12-11 @ 23:20:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



One of the guys are gay.

Rolig.


2008-12-11 @ 13:06:09 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



1 maj.

Ett gott skratt jag fick mig här för cirkus 10 sekunder sen det vill jag lova. Min gamla granne Johan Lundin, som jag umgåtts och lekt med ända sen barnsben addade mig på facebook och skrev att han grävt fram någon gammal mapp, (från när kan det ha varit...hmm...97/98?) med namnet "Fia och Johans Hits" på. För er som inte visste det så, ja, jag har ett förflutet inom musikbranchen :)
Jag tror det började med att Johan hade börjat lira lite gura, och jag kunde litegranna jag med, några ackord sådär. Vi jammade på där på Johans rum och till slut satt vi där med en brak-hit så att säga. Den gick såhär:

1 maj
Text :Johan Lundin och Sofia Löfberg
Musik: Inslag från Eric Clapton's låt Tears In Heaven samt egna små komponeringar.

Nu tar vi en sup, för det är första maj
Levern får jobba hårt, när det är första maj

Vi kan inte hålla oss
När det är fest i vårt hus
Nej, vi kan inte hålla oss
när det är fest i vårt huuuuuus....

Nu tar vi en sup, för det är första maj
Levern får jobba hårt, när det är första maj
fööööörstaaaa maaaaaj

Haha det är rätt kul, för denna låt tyckte våra föräldrar var skitbra, undrar varför? :) Det var väl dom som inspirerat oss antar jag..
Jag får lägga upp andra goa hits vi hade så småningom. Det är rätt sjukt vilket bra minne jag har när jag tänker efter. Men jag tar absolut inte i när jag säger att det var en hit i Svanberga By. Jag sjöng första strofen här för syster Sandra "Kommer du ihåg den här? Nu tar vi en sup, när det är första maj..." Och hon fyller på direkt med "Levern får jobba hårt, när det är första maj". Ska ta å slå en pling till Berta K tror jag :)

Nu ska jag sova sönder mig lite. Take care everyone, and remember..


Stay in school :)


2008-12-10 @ 22:46:14 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



Wonderbar.

Flyr en stund från min muppiga skoluppgift här och lägger in en gammal goding till låt. Den här lyssnade man sönder på högstadiet, och den går ända hem ännu idag. Killen är rätt het, ICE!


2008-12-09 @ 13:13:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Shoe.

Ännu en måndag går mot sitt slut. Dagen har varit rätt tom. Har suttit framför datorn å trixat med en inlämningsuppgift och sen har jag sparkat boll. Det var allt, haha. Mycke action här, ja jävlar.

Det var ganska kul när jag skulle ta min påse med inomhusskorna från balkongen (vill inte att det ska lukta gammal inrökt skorstensuggla i hemmet mitt) så hittade jag en tredje sko i påsen. Då kom jag på att unga Fröken Nygren glömde sin ena sko (hur det nu gick till?) på träningen i onsdags. Jag lät den ligga kvar i min skopåse och tänkte att jag återförenar den med henne inom de närmaste minutrarna uppe på Nordrona. Men väl där, så fanns det ingen liten Nygren. Då slog det mig att hon förmodligen inte kommit dit eftersom hon inte hittat sin ena sko...

Detta var ju lite klantigt av mig att glömma bort att berätta om mitt hjältedåd då jag vid niosnåret i onsdags räddade denna vackra vit/röda adidas sko från att bli offer åt en medelålders kvartett av badmintonspelare. Väl hemma igen efter träningen ikväll kände jag att det kanske var läge att berätta hur klantig jag varit så jag skrev till Nygren, som va online på msn, att jag hade hennes sko... Människo-skrället hade inte ens märkt att den var borta! Bruden hade jobbat och inte haft en tanke på träning och den utrustningen som krävs för att utöva en sådan. Jag skrattade gott. Min ångest var långt ifrån befogad. Mitt samvete lättades och Nygrens tyngdes :) Slarv-majja!

Den här gamla videon skratta man gott åt för några år sen. Bjuder på den idag för er som inte sett den och för er som vill se den igen!


Salut!


2008-12-08 @ 23:13:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fussball.

Jaha, då har man varit ute med en drös vargar i Rådmansö By och kickat lite boll. Skulle ha varit en cup där idag men det var bara tre lag anmälde så det blidde nå form av minicup mellan Rådmansö, Riala och Bkv. Det vi inte riktigt visste var att de andra lagen skulle ställa upp med sina små töstalanger, vi trodde mer ett U-lag. Eftersom vi i Bkv hade svårt att få ihop folk nog som det var pga av dålig träningsnärvaro från flera u-lagsspelare samt annan frånvaro så var vi endast 8 stycken inklusive målvakt som halv tolv från StorByn begav sig ut mot skogarna. Vi hade skitkul, men jag tror Riala och Rådmansö hade mindre kul. Vi slutade med 28-1 i målskillnad och det talar väl kanske lite för sig själv. Men som sagt, ingen av oss hade riktigt förstått att det var flicklag som skulle spela..

Nu, väl hemma igen, har jag lagt mig på soffan med dattan på maggen och känner mig hyfsat sugen på en liten blund. Invar Oldsberg snackar på här på tvn med sin skönt läspande stämma, han är bra ball den gubben. Gubb-ball. Varje gång man kikar på På spåret känner man att man inte har bra mycke å komma med inte, ser det mer som en möjlighet till kunskap så att säga :) Trevligt program, oldiesarna älskar't, och så även jag.

Nej jag ska snurra med John B här i någon kvart sen ska jag ta nya krafter och göra något utav denna underbart regniga, mörka lördagskväll. Au revoir mon cheries!


2008-12-06 @ 17:26:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Catastic.

Har kommit hem från en lång skoldag, följd av en liten visit hemma hos mina fäder. På bussen hem träffade jag Slim, eller Simon som han heter egentligen. Men svinlång som han är plus friidrottare så faller det sig naturligt med ett nick likt Slim. Vi babbla på om allt och ingenting. Han, som numera bor i Stora Staden, var på väg hem till byn för att hålla lektion för sina små lovande friidrottstalanger. Seriös Coach som han är, höll han på att planera inför dagens lektionspass. Det var doppboll och lite häckhoppning men sen visade han också för mig några övningar i styrka han med streckgubbar hade ritat upp i sitt block (som jag förövrigt tyckte mer såg ut som inspirerande Kama-Sutra-bilder). Där fanns Envisa åsnan, Tuppfäktning, Flamingodansen och andra gamla godingar. TIll en början blev jag först nästan inspirerad av att kanske till och med pipa upp till träningen och delta, men sen när jag insåg att dessa par-övningar verkade riktigt jäkla jobbiga och fysiskt krävande valde jag att avböja. Kom också på att friidrott aldrig varit min grej, speciellt inte löpning ni som sett mig springa..

Här ska ni få se på en liten söt katt-frasse! Han verkar vara ungefär lika trött som Vewe Karlebo var när vi skulle åka till Thailand för snart 2 år sen. Hon somnade efter kanske en kvart efter lyftning och i princip hela vägen ner till Phuket. "Kul" resesällskap va? :)


Hörs ya'll, mjau!


2008-12-04 @ 21:11:09 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Show me something pretty.

Klockan är tre och jag ser månen utanför fönstret. Himlen är klarblå men det är ändå grått, trist och mörkt. Om inte vardagens bekymmer sänkte en så hade helt klart den här årstiden gjort det iallafall. Det kom hundra ton snö på tre dagar, sen försvann den lika snabbt. Snö gör ändå utomhuset lite ljusare, den är ju vit så det är väl inte så konstigt att den dämpar det grå. Nog för att jag var förbannad när den väl kom, men nu önskar jag faktiskt att lite av den legat kvar iaf. Man har ju ingen lust att känna att klockan är 22 när den egentligen är tre på dagen. Något jag helt klart vet är att det var längesen jag haft en sådan här pissigt jobbig period i mitt liv. Känns som att det inte är mycket som stämmer just nu, jag dansar i otakt och har dribblat bort mig själv rejält. Man kanske ska skriva ett brev till Henke L och be om lite skills så kan jag köra en rejäl jäkla överstegsfint följt av ett stört hårt skott i vänstra kryckan och sen börja om från startpostion på mittlinjen. För det här funkar inte. Jag behöver nya fotbollsskor...helt klart.

Just nu sitter jag, förutom att svära åt månen, och håller tummarna för Rara-Sara som just nu är på jobbintervju.. Hoppas hoppas hoppas!
Bjuder på en liten countryinspirerad sång idag.. Kör hårt Patan.



Something Pretty - Patrick Park

Here I am, where I've been
I've walked a hundred miles in tobacco skin,
And my clothes are worn & gritty.
And I know ugliness,
Now show me something pretty.
I was a dumb punk kid with nothing to lose
And too much weight for walking shoes.
I could have died from being boring.
As for loneliness,
She greets me every morning.

At the most I'm a glare,
I'm the hopeless son who's hardly there.
I'm the open sign that's always busted.
I'm the friend you need, but can't be trusted.

At the most I'm a glare,
I'm the hopeless son who's hardly there.
I'm the open sign that's always busted.
I'm the friend you need, but can't be trusted.

Here I am, where I've been
I've walked a hundred miles in tobacco skin,
And my clothes are worn & gritty.
And I know ugliness,
Now show me something pretty.

At the most I'm a glare,
I'm the hopeless son who's hardly there.
I'm the open sign that's always busted.
I'm the friend you need, but can't be trusted.

At the most I'm a glare,
I'm the hopeless son who's hardly there.
I'm the open sign that's always busted.
I'm the friend you need, but can't be trusted.


2008-12-03 @ 15:36:28 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()